Tervetuloa

Tervetuloa ehkäpä ärsyyntymäänkin ajatuksistani!



torstai 5. elokuuta 2010

Sähkökatkokset

Asta pyörähti sitten Suomessa ja puhalsi nurin hyvin monen talouden sähköt...Mutta ei täällä "meillä". Mietin aluksi että hyvä ettei täälläpäin sähköt menneet...Mutta pidempään pohdittuani tulin siihen lopputulokseen että sähköittä eläminen tekisi ihmisille hyvää. Moni perusasiat hankaloituisivat tai kävisivät lähes mahdottomiksi, mutta ihminen on hyvä kehittämään ratkaisuja. Lisäksi ajanvietto saattaisi järkevöityä kun sähköiset laitteet ovat poissa käytöstä...Ja ah mikä tunnelma olisikaan istua perheen kesken kynttilöiden valossa..Ilman televisiota, radioa, tietokoneita, pelikonsoleita...
Toki voishan sitä luopua kaikista välineistä ja vempaimista..Mutta ei se olisi sama asia, koska voisi koska tahansa halutessaan muuttaa tilanteen. Luonnon aiheuttamaan sähkökatkoon taas ei voi itse vaikuttaa.
Ja ajatelkaas miten sitä sähköttömyyden jälkeen osaa taas arvostaa niin monta "itsestään selvää" asiaa..kuten lämmintä kotia,lämmintä vettä, jääkaappia/pakastinta,tietokonetta jne...

Pitäisikin perustaa maanlaajuinen talouksien sähköttömyysviikko! Kaupat,sairaalat jne saisivat sähkönsä,mutta peruspulliaiset saisiva totutella olemaan ilman.

1 kommentti:

  1. Olis se ihan jees.. mut sit pitäs kyl hommaa ihmisille paikat, joissa saa mennä kokkaan..avotulta kun ei ihan joka nurkkaan saa laittaa eikä grillejä pystytellä minne sattuu :)

    Musta oli vallan virkistävää, kun olin ukon kanssa ilman tietokoneita melkeen kuukauden! Tehtiin kaikkee kivaa.. vana nyt on koneet kotona ja nakutus jatkuu... puuh.

    VastaaPoista