Tervetuloa

Tervetuloa ehkäpä ärsyyntymäänkin ajatuksistani!



tiistai 19. lokakuuta 2010

Mietintää

Harkitsin tovin, että viitsinkö avautua oivalluksestani..mutta otan riskin ja avaudun.
Jossakin lehdessä oli juttua että nyt ollaan loukkauduttu joidenkin pappien jne mielipiteistä homoja vastaan ja "yleisö" odottaa julkista anteeksi pyyntöä.
Mulla nousi mieleen kohuttu Profeetta Muhammedin pilapiirrosjupakka. Silloin muslimit eivät olisi saaneet tuohtua saatika pyytää anteeksipyyntöä. Kysehän oli sanan- ja mielipiteen vapaudesta.
Eli anteeksi vain, mutta onko homous sitten pyhä asia josta ei saa sanoa poikkeavaa sanaa? Mutta muslimeja sai loukata ja arvostella seuraamuksetta?
En tiedä osasinko nyt ilmaista ajatukseni tähän juuri niin kuin ne mun päässäni pyörii. Mutta ainakin yritin.

2 kommenttia:

  1. Hanna, en tiedä mitä mieltä muslimit ovat homoudesta. En tiedä, mitä koraani kertoo siitä, mikä on asiassa totuus. Mutta sen tiedän, että raamattu ohjaa vakaasti siihen, että homoutta ei siunata. Kysymys ei ole siitä, etteikö niitä ihmisiä siunattaisi, jotka ovat homoja. Heillä on raamatun mukaan kyllä paikka auringon alla. Mutta liitto samaa sukupuolta olevien välillä ei ole toimiva ratkaisu raamatullisessa mielessä. Ja kyllä, en todellakaan halua kuulua siihen ryhmään joka likaa omaa tai toisen kotia ja mainetta. Tällä tarkoitan sanomaasi pilapiirrosjupakkaa. Mutta toisaalta en kyllä usko että niitäkään piirroksia kukaan kristitty aitouskova olisi tehnyt. Ei sovi etiikkaan. *eikka

    VastaaPoista
  2. Lisäyksenä vielä, länsimaissa suurin osa ihmisistä kuuluu johonkin kristittyyn yhteisöön, jo ihan yhteiskunnallisesti. Mutta se ei tarkoita että läheskään kaikki olisi vakaumuksellinen kristitty. Tilanne on itseasiassa juuri toisin päin, enemmistö vain kelluu siinä roolissaan mikä on sattunut eteen. Ja niin ollen kaikki, mitä tälläinen kelluja puuhailee, on kristityn tekemää. Valitettavasti. Kristittynä olen pahoillani jos koet muslimien saavan eriarvoista kohtelua, mutta toivottavasti tämä minkä kirjoitin saa sinut huomaamaan sen että se ei ole sisäsyntyistä, vaan organisatorista. Yhtälailla voit mietiä miten länsimainen ihminen ja kristitty voi toimia esim. Saudi-Arabiassa, ja mitä rajoituksia kannattaa ottaa huomioon että säilyy elossa. *e

    VastaaPoista